loading...

Kalian Masih Ingat?? Gadis 18 Tahun Yang Dinikahi Pria 62 Tahun, Selepas Hampir Sebulan Menikah. Inilah 5 Foto Terbaru Yang Tidak Di Sangka - sangka...

loading...

Sejak beberapa hari lalu netizen di Malaysia dihebohkan beredarnya tiga photo pernikahan seseorang remaja wanita berusia 18 th. dengan pria yang lebih pantas sebagai kakek, karena telah berusia 62 th..

Awalnya, photo ini dibagikan Ustaz Saiful Bahri Mamat di laman Facebook

Foto-foto itu tersebar luas di media sosial dah diberikan oleh netizen dengan pelbagai tulisan yang kebanyakan jadikan perkawinan ini sebagai lawakan.

Ada yang mengatakan seharusnya pasangan seperti anak dan bapak, cucu dengan kakek.

Nur Nazirah Nazri
 " 18 th. gaiisss, 18 th.. Allahu, rasa pedih menusuk kalbu gaiss. Hahahahaha, " catat laman Himpunan Gambar Lawak dibarengi dengan emoticon gelak ketawa.

Mengerti pernikahannya yang dianggap sebagai lawakan, pengantin perempuan, Nur Nasirah Nazri menyikapi.

 " Hina sangatkah orang muda kawin dengan orang tua?


Perkawinan saya yaitu perkawinan sah, bukannya buncit (hamil) dulu baru kawin, " soal Nasirah pada netizen.

Nur Nasirah mengaku awalnya cuma diam waktu foto foto pernikahannya menyebar di Instagram.

 " Namun ramai yang meng-up-kan (postingan itu tetaplah di atas), hingga saya hilang rasa sabar. Pada yang mendoakan kebahagiaan saya, saya ucapkan terima kasih bebrapa begitu serta yang mengata juga saya ucapkan terima kasih, " catat Nasirah lagi.

Tetapi ada juga netizen yang membari kalimat semangat pada pasangan ini.

 " Janganlah rasa macamtu adik, saya senang, Wallahi,, Rasulullah juga berkawin dengan anak kawan baik sendiri yang jauh lebih muda iaitu Saidatina Aisyah, saya yakin ramai yang mendoakan adik serta pasangan, gambar ini jadi viral sebab 'rare' jer, Dalam Jannah, tidak de beda usia dah, semua sebaya, " kata Faten Nasyrah Zulkifli.

Nur Nazirah Nazri

 " Abaikan saje, biasalah manusia, bila pemikiran tak berfungsi dengan baik, jenis inilah jadinyer, perkara baik diremeh-remehkan, bagus adik kawin awal, kakak doakan awak bahagai, by the way, suami yang dah berumur ini lagi romantik dari yang muda, tidak percaya? tengok je lah nanti, " kata Aliah Amanee.

Subscribe to receive free email updates: